dimarts, 30 d’octubre del 2012

Cultura Lliure i Programari Lliure. Creative commons

Després d'haver llegit la informació que hi ha a diferents pàgines que tracten aquests temes podem dir que: 

Cultura lliure és el moviment social que promou elaboració i la difusió de la cultura amb uns principis més amplis que els habitualment proposats per les legislacions vigents actuals. Un exemple de cultura lliure és la mateixa Viquipèdia.

Programari lliure (també anomenat free software) és el programari que pot ser usat, estudiat i modificat sense restriccions, i que pot ser copiat i redistribuït bé en una versió modificada o sense modificar sense cap restricció, o bé amb unes restriccions mínimes per garantir que els futurs destinataris també tindran aquests drets.
En general, es pot dir que un programa és lliure si permet les quatre llibertats definides per la Free Software Foundation:
  • La llibertat d'executar el programa per qualsevol propòsit 
  • La llibertat de veure com funciona el programa i adaptar-lo a les necessitats pròpies
  • La llibertat de redistribuir còpies 
  • La llibertat de millorar el programa i de distribuir-lo de nou amb les millores realitzades, per tal que tota la comunitat se'n pugui beneficiar 
informació extreta de la wikipedia


Imatge extreta de wikimedia commons


Creative commons és una organització que permet l'intercanvi i ús de la creativitat i el coneixement a través d'eines gratuïtes legals. 
Les llicències Creative Commons no són una alternativa al copyright. Treballen amb els drets d'autor i li permeten modificar els termes dels drets d'autor que millor s'adapti a les seves necessitats.
informació extreta de la wikipedia


Imatge extreta de wikimedia commons

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada