divendres, 2 de novembre del 2012

La composició del text



La composició del text està dividida en tres etapes: planificació, composició i revisió.


La planificació consisteix en reflexionar. En aquesta etapa és on s’han d’establir els objectius que es volen aconseguir amb el text i dur a terme una estratègia determinada per a recollir, seleccionar i ordenar la informació que volem transmetre.
Aquesta etapa està subdividia en tres punts.


  • Anàlisi de la situació: en aquest punt és on et planteges una sèrie de preguntes relacionades amb el destinatari, el tema, els objectius i la extensió i estructura del text.
  • Recollida de la informació: pluja d’idees, documentació, 6W, prendre apunts...
  • Selecció i ordenació de la informació.

La redacció consisteix en transformar els plans i les idees en llenguatge escrit, és a dir, en transformar-ho per tal de elaborar un text coherent, estructurat correctament i amb un estil correcte. L’estructura del text està formada per diferents punts que es tenen que tenir en compte: els paràgrafs, els connectors i els signes de puntuació. L’estil està compost per: l’adequació, la claredat, la precisió, la concisió i la variació.

La revisió consisteix en examinar, avaluar el que hem escrit i decidir si cal fer alguna correcció per tal de millorar el text. Aquesta etapa no només es duu a terme al final de la elaboració del text sinó que a mida que anem elaborant el text anem fent algunes revisions.




Reflexió
Després d’aquesta classe me n’he adonat que és molt important seguir uns passos a l’hora d’elaborar un text per tal de que aquest surti el millor possible. També he vist la importància que té la planificació ja que si fas una bona planificació és molt més fàcil escriure el text.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada