dimecres, 17 d’octubre del 2012

Llibre - "Video y educación"

A l’assignatura de GTIC ens vam haver de llegir un capítol d’un llibre titulat “Video y educación” de Joan Ferrès.


imatge extreta de google.com

Podem destacar diferents apartats importants en aquest capítol.

El primer apartat parla sobre "el miedo al cambio". En aquest fragment es veu clarament la por que té l’home a qualsevol canvi. A causa d’aquesta por, d’aquesta inseguretat davant de les coses noves, hi ha molts mestres que es queden estancats en un mètodes de treball els qual ja no funcionen tan bé i per tan no evolucionen ni com a docents ni com a persones. Però també trobem l’altre extrem, hi ha mestres que si que aposten pel canvi i els assoleixen ràpidament i fins i tot n’hi ha que aposten per l’evolució, és a dir, per anar més enllà del que hi ha avui en dia al carrer.

En l’apartat “el desfase en cifras” s’explica que van realitzar unes enquestes l’any 1979 a França a tres mil nens i els resultat van ser que un 44% dels nens preferia afectivament a la televisió que al seu pare, un 20% preferia a la televisió que a la seva mare i només un 36% preferia els pares abans que la televisió. Aquests resultat en un primer cop d’ull sorprenen però en el fons tenen una raó lògica. La televisió està disponible les 24 hores del dia per a qualsevol cosa que vulguin veure mentre que els pares a causa de la feina no és així. Això no vol dir que s'estimessin poc als pares, sinó que la televisió els proporcionava unes necessitats demandades.

El següent apartat titulat “un nuevo hombre” parla sobre els dos hemisferis del cervell i què controla cada hemisferi. L’hemisferi dret s’encarrega del reconeixement de les coses en general, és a dir, la memòria. L’hemisferi esquerra s’encarrega de la lectura, l'escriptura, el càlcul, la lògica i el llenguatge

Finalment, a l’apartat titulat “un nuevo lenguaje” ens expliquen que en el món audiovisual no és tan important el mitjà com en el llenguatge.

En aquest capítol també ens parla sobre la diferència entre un vídeo lliçó i un vídeo motivador.

Un vídeo lliçó està destinat per veure'l a nivell individual, per prendre apunts i per adquirir coneixements a mode personal. És un vídeo que no transmet emocions. Un vídeo motivador desperta emocions inclús ho pot fer sense llenguatge verbal. Està destinat per visualitzar-los en grup. 


Exemple de vídeo motivador

Edu3.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada