dilluns, 15 d’octubre del 2012

Els Wikis



                                                                  imatge extreta de: Google

Què és un wiki?

Un wiki és un lloc web col·laboratiu, que pot ser editat des del navegador pels usuaris. Els usuaris d'un wiki poden d'aquesta manera crear, modificar, enllaçar i esborrar el contingut d'una pàgina web, de forma interactiva, fàcil i ràpida. Un dels wikis més coneguts és la Wikipedia.


Un wiki invita els usuaris a modificar o crear qualsevol pàgina des de la mateixa pàgina web i navegador, sense cap programari addicional.

Un wiki, mitjançant els enllaços interns, connecta pàgines relacionades de manera fàcil i intuïtiva, i mostra si la pàgina a què s'enllaça ja s'ha creat o encara no.

Un wiki no està pensat només per a visitants esporàdics, sinó que busca que aquestos s'impliquen en la seva creació i col·laboren en els canvis constants que el modifiquen.



Què triem un bloc o un wiki




Activitat de classe

A la classe de GTIC hem estat treballant els wikis. Ens hem posat en grups de 4-6 persones i hem creat un wiki. Hem utilitzat la pàgina: wikispaces.com


Procediment per crear un wiki: 
   - Un del grup s'ha de registrar a la pàgina web. 
   - Un cop registrat, ha de convidar a la resta d'usuaris. 
   - La resta d'usuaris reben un e-mail a través del qual accepten la invitació i ja poden accedir-hi.
   - Finalment, un de grup comença a editar el wiki i la resta del grup continua. 

El nostre wiki tracte sobre els preparatius per a una excursió a la muntanya. A continuació us adjunto una imatge de la portada del nostre wiki i, si esteu interessats/ades en veure el nostre wiki diguem-ho i us convido ja que no es pot fer públic!

imatge pròpia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada