dimecres, 10 d’octubre del 2012

Anàlisi d'un bloc





A l'assignatura de GTIC hem hagut de fer un anàlisi d'un bloc. Després d'observar diferents blocs proposats pel professor he escollit el següent: http://blocs.xtec.cat/infantslacucafera/

Anàlisi

Quins tipus de continguts hi ha publicats i en quin format (vídeo, audio, presentacions,....)

En aquest bloc hi ha tot tipus de continguts. Hi ha vídeos dels nens de l'escola fent diverses activitats, fotogràfies, activitats de classe per tal de que els pares puguin veure què fan els seus fills.

Com encaixa amb les diferents classificacions que trobem al llibre: Tipus de bloc, activitat que s’hi desenvolupa, interaccions possibles,...

Aquest bloc és un bloc professors-pares ja que serveix per mantenir una relació directe amb els pares i que puguin veure les diferents activitats que es fan a l'escola, descarregar-se les fotografies dels nens. També poden comentar cada entrada. 

Quí els publica?

Les entrades les publiquen els professors. 

Hi ha alguna estructura en el bloc? Categories, etiquetes, menús,...

El bloc està estructurat de la següent manera: a dalt tenim una llista de les diferents classes que hi ha. A la dreta tenim el rellotge, calendari, arxiu d'entrades, els comentaris recents i una llista de blocs.

Quina plataforma utilitzen?

La plataforma que utilitzen és la XTEC. (blocs.xtec.cat) 

Com són les entrades?

La majoria de les entrades està formada per dos parts. Una d'elles consta d'una petita explicació de l'activitat feta o per fer. L'altre part és un vídeo o fotos d'aquesta activitat. 

Hi ha comentaris?

Sí que hi han comentaris. La majoria d'ells són dels pares els quals comenten les fotografies o vídeos dels seus fills. 

A qui va dirigit?

Aquest bloc principalment està dirigit als pares dels alumnes però al ser un bloc públic el pot visitar tothom que vulgui.

Hi ha blocroll?

Sí, hi ha blocroll. Aquest blocroll està format per 6 blocs.
  • Ajuntament de Tona
  • Bloc Pa amb xocolata
  • Consell de Participació Escolar
  • EL RACÓ DELS NENS
  • LA REVISTONA
  • NASCUTS PER LLEGIR

Reflexió personal

Penso que aquest tipus de bloc és molt interessant ja que és una eina molt pràctica a l'hora de donar informació sobre aspectes relacionats amb l'escola als pares. També està molt bé la possibilitat de que els pares puguin veure i comentar les activitats dels seus fills. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada