dijous, 6 de desembre del 2012

Viquipèdia


Primer de tot vull adjuntar-vos un link on podeu veure què no és la viquipèdia.

Ara us intentaré explicar què és la viquipèdia i que hem de tenir en compte a l’hora de publicar o modificar un article.

La viquipèdia és una enciclopèdia de contingut lliure el qual tothom pot modificar o crear un de nou. 
Algunes característiques de la viquipèdia són: 
- Totes les publicacions tenen un taula de continguts.  
- No trobem el mateix en tots els idiomes.        
- La majoria de publicacions tenen la mateixa estructura.- Les dades són certes ja que posen enllaços de referència i bibliografia per tal de poder-ho afirmar/corroborar.
     

“La Viquipèdia té una sèrie de polítiques i normes amb el propòsit d'assegurar l'objectiu de crear una enciclopèdia lliure i fiable” extret de viquièdia.
Totes aquestes polítiques basen els seus principis en cinc pilars per tal de poder arribar al seu objectiu. A continuació us adjunto el link on podeu veure en que consisteix cada pilar.

També, per tal de que tot el que es publica a la viquipèdia tingui la mateixa estructura i forma hi ha un llibre d’estil on apareixen un seguit de normes perquè d’aquesta manera totes les publicacions siguin semblants. A continuació us adjunto el link on podeu consultar aquest llibre d’estil.

Seguidament us adjunto un link on podeu veure com es modifica un article de la viquipèdia.

Part pràctica.
L'activitat que ens van proposar a classe era que en grups de 2-3 persones modifiquéssim o creéssim una entrada a la viquipèdia. En el meu cas ho vam fer en un grup de 3 persones, la Verònica, la Cristina i jo. Nosaltres vam escollir la opció de modificar un article. Vam editar l'article sobre els muffins.        

A continuació us adjunto unes imatges sobre la tasca que em dut a terme. A la primera es veu l'article d'origen i a la segona es pot veure la modificació que vam fer.



imatge pròpia

imatge pròpia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada