dijous, 13 de desembre del 2012

Conceptualització de la naturalesa de l'aprenentatge amb ordinador. Charles Crook

A la classe d’avui hem vist diferents eines que existeixen per tal de poder-les treballar a l’aula amb els nens i d’aquesta manera no haver d’utilitzar sempre els llibres de text ja que a la xarxa trobem infinitat de webs on els nens poden aprendre de manera més dinàmica. Hem treballat quatre metàfores en les quals trobem diferents eines educatives.

 

1. La metàfora tutorial: l’ordinador com a tutor.
En l’aprenentatge tutorial s’utilitzen programes on els nens fan diferents activitats online i són avaluats al moment.
Uns exemples clars que utilitzen l’ordinador com a tutor són la Zona Clic o JClic, Entrena’t per llegar de l’Edu365

2. La metàfora de la construcció: l’ordinador com a alumne
Un exemple és el “Scratch”. En aquest programa els nens tenen a un gat el qual han d’ensenyar-li a fer diferents coses. Per exemple dibuixar una quadrat o una casa, caminar...

imatge pròpia

3. La metàfora del laboratori: l'ordinador com a simulador
Un exemple és la “doctora xinxeta”. En aquest programa els nens simulen accions quotidianes i veuen què passa si fan una cosa o fan una altra. Un exemple que vam veure és el de regar una planta. Gràcies a aquest programa els nens poden veure, sense posar en perill a la planta, què passa si no la reguen durant uns dies o si li posen massa aigua. 

imatge pròpia

4. La metàfora de la caixa d'eines: l'ordinador com a eina.            
L'ordinador actua coma eina per tal de poder transformar imatges, compartir arxius i poder modificar-los amb qualsevol persona de manera instantània.

A continuació us adjunto una taula que vam elaborar conjuntament amb unes companyes de classe i que he penjat al Scribd on trobareu exemples de cada metàfora:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada